Golf för nybörjare

Kostnad för att spela golf

Som nybörjare får du räkna med en del kostnader för att komma igång. Självklart kan du låna utrustningen som golfklubborna om du har en vän som spelar. Är detta inte möjligt måste du självklart köpa ett antal klubbor. Det behöver dock inte vara de bästa på marknaden, utan du kan klara dig med de som är anpassade för nybörjare. Men förutom själva utrustningen finns det flera kostnader som tillkommer.

Medlemskapet

Medlemskapet hos golfklubbarna är en av de större kostnaderna du kommer stöta på. Denna kostnad kan variera lite beroende på vilken klubb du vill bli medlem hos. Men du får ändå räkna med att det kommer kosta några tusen kronor per år. Detta innebär då ett medlemskap med full spelrätt på banan. Vissa klubbar tar även en registreringsavgift och det är inte ovanligt att det finns medlemslån. Det innebär att du betalar in en viss summa som du sedan kan få tillbaka ifall du väljer att gå ur klubben senare. Väljer du en brevlådeklubb istället måste du endast betala några hundra varje år, men det tillkommer en kostnad för varje gång du vill spela golf, en så kallad greenfee.

Grönt kort

Du kan även behöva ta grönt kort när du ska börja spela. Det kan kosta runt tusen kronor i utbildningsavgift. Det finns golfklubbar som ger sina nya spelare ett medlemskap där kursen för att ta grönt kort ingår. Det gör att medlemskapskostnaden blir lite lägre jämfört med om du betalar för båda delarna separat. Så ett tips är att du kollar upp ifall klubben erbjuder denna utbildningen innan du ansöker om att bli medlem.

Full kostnad

Den fulla kostnaden kan variera en hel del beroende på om du vill bli medlem i klubb, hur mycket utrusning du köper och så vidare. Vill du går fullt ut och verkligen lära dig spela bör du räkna med minst 5000 kronor. Sedan kostar det ett antal tusen varje år du är medlem i klubben. Om du ska köpa nya golfklubbor kan detta leda till ett antal tusen kronor till. Men när du ska köpa utrustningen finns det flera alternativ, du kan här jämföra olika alternativ för att hitta billigare priser. Kort sagt kan golf vara en väldigt dyr sysselsättning, men genom att göra lite mer research och leta efter bästa priser kan du dra ner kostnaden en hel del.