Golf för nybörjare

Utrustningen du behöver

När du ska börja spela golf behöver du självklart en del utrustning.

Golfklubbor

De allra första klubbor du köper är inte jätteviktiga. Så länge de är tänk att användas av nybörjare kan de fungera bra oavsett om du väljer billigare eller dyrare. Du kommer antagligen inte använda dessa jättelänge när du har lärt dig spela golf. Ett tips är därför att du börjar med att leta efter begagnade.

Du kommer förmodligen endast använda nybörjarklubborna i upp till 2 år. Därefter väljer de flesta att köpa ett mer avancerat set. Du kan dock även hitta mer avancerade golfklubbor som är begagnade. På så sätt kan du hålla nere kostnaden en aning istället för att lägga ut flera tusen kronor. Vid köp av begagnade kan det även tillkomma en bag så du slipper köpa en sådan separat.

Golfbollar

Golfbollarna kan vara något som kostar en hel del eller ingenting alls. Du kan nämligen plocka upp använda bollar från vattenhinder som finns på golfbanan. Med en bollhåv kommer detta vara rätt enkelt. Och på så sätt behöver du inte köpa några bollar. Det finns dock även butiker som säljer begagnade/återvunna golfbollar till rätt bra priser. Självklart kan du även välja att köpa nya bollar, men de kan kosta runt 10 kronor styck. Om du behöver flera kommer det leda till en del pengar. Det bästa är därför att välja begagnade eller plocka upp golfbollar som folk har ”tappat bort” på banan.

Övrigt

Sist men inte minns finns det även lite annat smått du kan behöva, som en handske, peggar, greenlagare och så vidare. Detta behöver dock inte bli så dyrt så länge du även här väljer begagnat, eller billigare alternativ.