Golf för nybörjare

Börja spela golf

Golf är en rätt populär sport runt om i världen. Den ger dig både en del motion och flera fantastiska upplevelser. Men innan du börjar spela finns det ett antal saker som är bra att du känner till. Du som är säker på att du kommer spela regelbundet rekommenderas till att skaffa ett så kallat ”grönt kort”. Det går att beskriva som ett körkort för golf. Med detta kort kan du spela på vilken golfbana du vill. Ett annat alternativ är ”Pay and Play”. Det innebär att du måste betala lite för att få spela på olika banor, och det är inte alla golfbanor som erbjuder detta alternativ. Du måste då hålla dig till ”Pay and Playbanor”.

Trots att det är enklare att endast spela ”Pay and Play” kommer vi här berätta lite mer om hur du kan skaffa ett ”grönt kort”. En Pay and Play-bana kan dock vara ett bra alternativ ifall du vill prova på golf ett par gånger innan du skaffar dig ett grönt kort. Det är ett bra sätt att se om sporten är någonting för dig eller om du kanske ska leta efter en annan.

Golfklubb

Om du bestämmer dig för att börja spela golf rekommenderas det att du börjar med att kontakta en golfklubb. Förr fanns det alltid en kö för att du skulle kunna bli medlem på golfklubben, men detta är inte någonting som är ett jättestort problem längre. Du kan hitta information om hur du ansöker om att bli medlem hos klubbarnas hemsidor. Vissa hemsidor erbjuder även dig att skicka in ansökan direkt på nätet. Skulle du stöta på en klubb där det är kö för att bli medlem rekommenderas det att du undviker denna. Börja med de enklare alternativen.

En klubb gör det möjligt för dig att spela golf i stort sett hur ofta, och hur mycket, du vill. Sedan behöver du endast betala en årsavgift. Det finns dock även någonting som heter brevlådeklubbar. Det är en annan typ av klubb som du endast betalar en liten summa för per år, men denna ger dig inte någon spelrätt på banor. Du måste istället betala greenfee varje gång du vill spela. Som nybörjare vill du säkert öva en hel del, och då kommer det bli billigare i längden om du endast betalar årsavgiften hos en golfklubb.

Brevlådeklubb

Om du endast kommer att spela golf ett fåtal gånger varje år, kanske 10 eller mindre rundor. Då kan det löna sig att du väljer en brevlådeklubb istället. Du kan spela på alla möjliga banor, men måste betala en greenfee. Vill du däremot spela regelbundet och verkligen lära dig hur golf fungerar är det dock en riktig golfklubb du bör vända dig till.