Golfetikett

Tänk på golfbanan

Självklart är det trevligare när du får spela på en bra golfbana, alltså en som tas hand om på rätt sätt. Detta ansvar kan dock ligga på dig som spelare. Personerna som jobbar vid golfbanorna kan endast göra en del saker, därför är det viktigt att du som spelare gör ditt.

Vad du bör tänka på för att ta hand om golfbanan är att endast köra golfvagnen på de rätta platserna. Kom även ihåg att laga eventuella bollmärken som uppstår på greenen. Du bör även kratta i bunkrarna du slagit i, i fall du har tillgång till en kratta. Golfbanan kommer upplevas bättre ifall alla spelare är duktiga på att hålla banan så fin som möjligt. Det kommer inte vara roligt att slå ner golfbollen i bunkern och sedan upptäcka att den ligger i ett fotspår. Det är redan tillräckligt svårt att slå upp bollen utan sådana hinder.

Det kan finnas olika saker du måste tänka på ifall du har rest till ett annat land och vill spela där, istället för i Sverige. Det bästa är att prata med folk som spelat på banan tidigare ifall du är osäker på vad som är tillåtet och inte.