Tips om golf

Golfklädsel

När du ska välja golfklädsel finns det några saker du bör tänka på. Det viktigaste är att kläderna fungerar med det fysiska kravet golf har. Vissa golfbanor har egna klädkoder du måste följa. Idén är då att du ska representera golfklubben på bästa sätt. Dubbelkolla därför om det finns någon typ av klädkod för den bana du kommer spela på.

Du bör helst välja kläder som inte går sönder snabbt. Eftersom de som spelar golf många gånger spenderar flera timmar på banan är det bra om kläderna klarar av det. En bekväm huvudbonad kan också vara bra. Den skyddar dig mot solen vilket är viktigt om du befinner dig ute i flera timmar. En skärmmössa kan vara ett bra alternativ, den skyddar nämligen ditt huvud plus dina ögon från solstrålarna.

Sist men inte minst får du inte glömma skorna. Golfskor anses vara en av de viktigaste delarna du behöver. Dessa ger dig nämligen det rätta greppet för golfsving. Men de bör även vara bekväma eftersom du kommer gå en hel del, speciellt om du spelar alla 18 hål.

Klädsel för män

När det kommer till kläder för män brukar de oftast välja en skjorta och byxor, inte jeans. Skjortan bör ha krage och de får gärna använda en polotröja över skjortan. För byxor är det vanligtvis slacks som är det bästa alternativet. Vissa banor tolererar shorts, men dubbelkolla detta först.

Klädsel för kvinnor

För kvinnor är klädseln i stort sett likadan som för herrar. Alltså en skjorta, gärna med krage och ett par byxor. Linnen är vid vissa banor inte tillåtna. Istället för byxor kan de även använda en viss kjol om så önskas.