Tips om golf

Lektioner eller inte?

Att ta lektioner för att lära dig spela golf kan vara en bra idé. Det är ett bra sätt att lära dig grunderna, vilka regler som gäller och så vidare. Men du får samtidigt räkna med att lektionerna kan kosta några hundra kronor.

Du kan dock även bli bättre på golf genom att öva. För detta behöver du inte lektioner utan det kan du göra på egen hand. Det finns en hel del tips du kan lära dig från internet. Flera tidningar och hemsidor riktar sig till golfspelare. Där kan du hitta regler, vilka termer som används och tips samt guider om hur du blir en bättre golfspelare.

Samtidigt gäller det att du är lite försiktig om du använder dig av råden du läst på nätet. Det är viktigt att instruktionerna passar just den spelare du är. Därför kan det vara bra att kanske ta en eller två lektioner innan du börjar lära dig mer på egen hand. Har du vänner som spelat golf länge kan du fråga om de är villiga att lära dig lite tips och tricks om hur du kan förbättra ditt spelande. På så sätt får du en sorts gratis lektion.